«

»

Sep
19

Piata asigurarilor de sanatate este in crestere

Piata asigurarilor de sanatate din Romania, asa cum o arata toate analizele din ultimii ani, este intr-o continua si rapida dezvoltare.

Dupa ce la finalul primului trimestru al anului 2011 se inregistrase o crestere de 7,25 mil LEI, fata de 5,35 mil LEI in aceeasi perioada din 2010, rezultatele primului semestru din 2011 anunta o crestere sustinuta pe acest segment.

Conform statisticilor si buletinului CSA, in primele 6 luni ale acestui an au fost incasari de 11,3 mil LEI, fata de 9,5 mil LEI in 2010. Asta inseamna o crestere nominala de 18,47%.

Cu aceasta evolutie, segmentul asigurarilor de sanatate se apropie de o cota de 0,5% din intreaga piata din Romania.

In ceea ce priveste clasamentul societatilor de asigurari, conform 1asig.ro, ┬ápe prima pozitie se afla EUREKO Asigurari (1,5 mil Euro prime brute subscrise – aprox 33% cota de piata), urmata de SIGNAL IDUNA (1,2 mil Euro – putin peste 26% cota de piata), o societate care a urcat foarte mult in ultimii 3 ani de cand si-a inceput vanzarea de asigurari de sanatate pe piata din Romania.

Asadar, ce parere aveti? Totusi, cand celelalte segmente sunt intr-o vizibila scadere, asigurarile de sanatate castiga cota de piata. Sa fie datorita pachetelor de asigurare pe care societatile le tot imbunatatesc? Sau pe fondul temerilor romanilor ca, in caz de necesitati medicale, nu vor avea bani sa se trateze si atunci apeleaza la o astfel de asigurare?

Totusi, ce a facut ca acest interes fata de asigurarea de sanatate in sistem privat sa creasca?

 

Daca ti se par utile aceste informatii, aboneaza-te la articole si vei fi anuntat cand se publica un nou articol.

2 comments

  1. Anonim says:

    normal ca a crescut interesul, daca toate media ne sperie ca se intampla ba aia, ba aia

  2. Asigurari-de-sanatate.ro says:

    Poate e o constientizare a nevoii, nu neaparat o teama. Ce ziceti?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Bulk Email Sender