«

Sep
26

Cand asigurarea de sanatate nu e cea mai potrivita pentru tine?

Dupa ce am vazut care sunt argumentele pentru care o asigurare de sanatate este cu adevarat o idee buna, haide sa vedem si cand o astfel de asigurare nu este ceea ce cauti. Nu ca n-ar fi buna, ci s-ar putea ca sa nu fie tocmai potrivita pentru ce ai tu nevoie.

Cea mai clara situatie este cea in care tu suferi deja, la momentul incheierii contractului, de o afectiune si te gandesti ca, facandu-ti o astfel de asigurare, o vei putea folosi pentru tratarea afectiunii care pe tine te preocupa atat de mult.

Acest aspect este important de clarificat. Asigurarea de sanatate in sistem privat, prin natura si definitia ei, NU acopera afectiunile pre-existente. Asta pentru ca asigurarea e facuta pentru a-ti acoperi probleme ce apar DUPA semnarea contractului. Acest lucru il vei gasi in toate contractele de asigurare si il vei auzi de la orice consultant de vanzari. Sau ar trebui sa il auzi. Este bine ca, daca persoana careia ii soliciti oferte/informatii, uita sa mentioneze aceste aspecte, sa intrebi din proprie initiativa.

Afectiuni pre-existente sunt considerate atat cele de care suferi in prezent, cat si cele pe care le-ai avut in trecut, desi te-ai vindecat. Majoritatea cererilor de asigurare de sanatate (cerere=formularul in baza caruia se emite contractul/polita de asigurare) contin un chestionar medical, cu o multime de intrebari, care trebuie sa releve in mod corect istoricul medical al viitorilor asigurati: ce ai, ce ai avut, cum te-ai tratat, in ce stadiu esti etc.

Ce se intampla daca nu declari afectiunile de care ai suferit (in situatia in care stii de ele)?  Daca nu le declari, de la caz la caz, acestea se pot descoperi la controale ulterioare. S-ar putea sa te duci la un moment dat la medic, cu o problema noua, si sa se descopere ca este o cauza a afectiunii pe care tu ai ascuns-o la momentul semnarii politei. Ei bine, atunci vei avea surpriza neplacuta de a nu fi acoperit. Adica, pentru acea problema, iti vei plati singur analizele, investigatiile si ce mai e necesar.

EXCEPTII
Exista si exceptii de la acest “NU”. Sunt situatii in care, in functie de gravitatea si tipul afectiunii, societatea de asigurari poate decide sa te trimita la analize (pe banii ei) pentru a se lamuri si sunt sanse ca raspunsul sa fie pozitiv. Adica sa te ia in asigurare cu tot cu problemele pe care le ai. Sau sunt sanse in care sa fie nevoie de o suma suplimentara.
Sau, daca faci parte dintr-un contract de grup (angajati), este posibil ca nici sa nu ti se faca un chestionar medical.

Exemplele si situatiile sunt multiple, iar “rezolvarea” difera de la o societate de asigurari la alta.

De aceea, este cel mai bine sa fii sincer. Pentru ca apoi ajungi sa intri pe forumuri si sa te plangi ca “ce hoti sunt X sau Y!”, “am dat banii degeaba”, “niste mincinosi” etc. Pentru a nu se ajunge la astfel de situatii, este bine ca tu sa pui toate intrebarile inca de la inceput persoanei cu care discuti (sau ne poti intreba pe noi oricand), sa fii sincer la randul tau si, cel mai important, sa citesti contractul de asigurare – evident, inainte de a-l plati.

Daca ti se par utile aceste informatii, aboneaza-te la articole si vei fi anuntat cand se publica un nou articol.

4 comments

 1. Android says:

  Degeaba ai asigurare de sanatate daca se intampla ceva si ajungi la urgente si esti trata cu indiferenta… Sistemul de sanatate in Romania este mort!

 2. Asigurari-de-sanatate.ro says:

  Vorbim de o asigurare in sistem privat. Adica, in baza ei, beneficiezi de o serie de servicii medicale in cadrul partenerilor privati (ex: consultatii, analize, investigatii etc ). Daca vorbim de servicii de urgenta, inca nu exista un spital privat care sa aiba aripa de urgenta. In plus, mai ales daca starea ta de sanatate nu permite asteptare, ambulanta, privata sau nu, are obligatia de a te duce la cel mai apropiat spital unde te poate pune pe picioare.
  Apoi, dupa ce iti mai revii, daca este posibil transferul, poti cere sa fii transferat si spitalizat la unul dintre partenerii privati unde asigurarea ta este valabila.

 3. Cum sa says:

  Ar fi frumos daca am avea de ales: ori CAS ori asigurare privata. Ca platim de 2 ori pentru acelasi lucru.

  1. ADMIN says:

   IN MARE ASIGURARE DE SANATATE PRIVATA VA ADUCE MULT MAI MULTE AVANTAJE FATA DE CE AVANTAJE AVEAI IN CLINICILE DE STAT SI A SPITALELOR DE STAT .
   NU MAI STAI LA COADA SAU SATI FACI GRIJI CA TREBUIE SA TE REPROOGRAMEZI CA SSA TE CONSULTE MEDICUL AI ANALIZE MEICALE NELIMITATE SI CONTROL MEDICAL IN VEDEREA DIAGNOSTICARI SI SPITALIZARE SI DECONTARE DIRECTA PENTRU ROMANIA , AUSTRIA SI GERMANIA .
   EU AM ASIGURARE DE SANATATE SI VA ZIC NU MAI CONTEAZA CAT ITI OPRESTE LA CAS SI CAT AI DA LA ASIGURAREA DE SANATATE LUNAR . CA LA O ADICA DE LA 01.01.2012 SE VA ASIGURA TOATE LUMEA CARE II VA OBLIGA SASI FACA ASIGURARE DE SANATATE PRIVATA SI CEA DE STAT CA SA POTI AVVEA SANATATEA ASIGURATA IN BAZA TRIMITERILOR DATE DE MEDICUL DE FAMILIE . SI DACA SA ZICEM CA T E OPEREAZA CASA DE ASIGURARI VA VIRA CATRE ASIGURATOR COTA DE 10.70 % DIN CE SE PLATESTE CAS SI ASIGURATORUL VA VIRA 70-80 % DIN VALOAREA INTERVENTIEI CHIRUGICALE SAU A SERVICILOR MEDICALE .

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Bulk Email Sender